FIATISTI DOBRO DOŠLI

FIATISTI DOBRO DOŠLI
zadovoljni ste svojim fiatom i želite s drugima podjelit svoje saznanje , imate neki problem , trebate pomoć , želite kupit fiat ali niste sigurni koji , za sve vezano uz fiat tu smo i bit će nas sve više , novi smo ali pomoći ćemo jedni drugima
I BIT ĆE NAS SVE VIŠE !!!

subota, 20. studenoga 2010.

NAJBOLJI EKO MOTOR NA SVIJETU - FIAT MULTI AIR


FIAT je na sajmu automobila u Ženevi predstavio svoj novi motor za model FIAT 500, koji će pomoći kompaniji FIAT da ostane lider u Europi kao proizvođač automobila sa najamnje emisije CO2. Statistički, FIAT ima već duži niz godina prednost u odnosu na Toyotu koja je druga po ovoj statistici, no sa novim motorima i tehnologijama koje također predstavljaju u Ženevi, i Toyota se nadala da će se primaći FIAT-u.
FIAT-ov novi dvocilidrični motor ima izuzetno malu emisiju C02, ali i pored toga što ima malu zapreminu i Twin-Air je “najekološkiji” motor na svijetu, ali i pruža perfomanse motora sa 4 cilindra.


“Auto sektoru je trebalo 20 godina da smanje emisiju CO2 za 20%. Sa novim Twin-Air motorom FIAT je u jednom potezu smanjio za dodatnih 30% emisiju CO2″ Izjavio je Lorenzo Sistino, menadžer FIAT brenda.
U Europi je ovo prvi jednocilindrični motor koji će se serijski prodavati, globalno, još jedino TATA ima sa modelom Nano, manji motor. Njihov je također dvocilindrični 623 kubika i samo 33 KS.
FIAT sa ovim automobilom želi zadržati prvo mjesto na EU tržištu po najmanjoj emisiji CO2 po kilometru.
Trenutno FIAT modeli koji se nalaze na EU tržištu imaju najmanje emisiju CO2. Interesantno, ali i malo poznato da je po ovoj statistici, Toyota na drugom mjestu, iza FIAT-a koji već dvije godine drži prvu poziciju.
Flota Fiatovih vozila koja se trenutnov ozi cestama EU ima prosjek emisije CO2 od 129g/km, dok Toyotina flota ima emisiju od 132.9/km.
Novi FIAT 500 sa dvocilnidričnim motorom imat će emisiju CO2 od tek 113g/km. Prezentacija je zakazana za 02.03.2010. godine na sajmu automobila u Ženevi.

Nema komentara:

Objavi komentar